Sunday, August 21, 2011

Tegelen

Zaterdag voorbereidingen getroffen om de opstaande rand op het werkblad te maken. Een klein hoekje wegfrezen van de notenhouten balk om zo een wat vriendelijker (en beter schilderbaar) hoekje te maken. Hier kwam de freestafel en een 45 graden frees erg van pas om over de volle lengte (3meter) eenzelfde hoek te maken. Plaatjes hiervan volgen, want nadat de balk verlijmd was was het tijd om te tegelen:

Het werkblad (met de opstaande rand) is onder een laag stucloper verdwenen omdat tegelen nu eenmaal nogal eens wat rommel geeft. De muur is eerst in de primer gezet om de zuiging van het gips weg te nemen en hierna aan de slag met de tegels zelf. Het formaat is 30x60cm en de tegelsnijder die ik gebruik kan max. 50cm tegels aan, dus de bovenrand zal met een slijptol gedaan worden (of een grotere tegelsnijder huren, dit geeft beduidend minder stof en herrie).
Het tegelen van die grote tegels is lastig om ze vlak te krijgen (drukken linksboven en rechtsonder wipt de tegel naar voren), maar rustig tegel voor tegel werken lijkt het redelijk uit te pakken.

Nu de rechterkant nog.

Oh ja, gisteren begonnen met opruimen/inrichten. De eerste afwas gedaan in de nog in aanbouw zijnde keuken, maar langzaam wordt het nog wat....

No comments:

Post a Comment